لطفا جهت اطلاع از قیمت و مشاوره قبل از خرید با ما تماس بگیرید

مجله مهرپارس

استاندارد روشنایی در خیابانها و بزرگراه ها

استاندارد روشنایی در خیابانها و بزرگراه ها

استاندارد روشنایی در خیابانها و بزرگراه ها  به منظور افزایش ایمنی، راحتی و دید مناسب برای رانندگان و عابران پیاده تدوین شده است. این استانداردها شامل شدت نور، یکنواختی روشنایی، کاهش خیرگی و مصرف بهینه انرژی می‌شوند. در بزرگراه‌ها، تمرکز بر تأمین دید کافی در سرعت‌های بالا و جلوگیری از تصادفات است، در حالی که در خیابان‌های شهری، علاوه بر ایمنی تردد وسایل نقلیه، امنیت عابران و زیبایی محیط نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

یکی از موارد در پیشگیری از بروز حوادث در خیابان ها و بزرگ راه ها نور پردازی مناسب با چراغ های خیابانی است . که امنیت را تامین میکند استفاده و به کارگیری چراغ های با کیفیت و مناسب با منابع نوری کافی یکی از بهترین راه حل ها برای حفظ امنیت است که می تواند دید در شب را بهبود بخشد.

اهمیت رعایت استاندارد روشنایی خیابانی و بزرگراها

  • توزیع نور و یکنواختی روشنایی : در تمام قسمت های خیابان ، روشنایی  یاید به اندازه ای باشد که هیچ ناحیه ای کم نور و تاریک باقی نماند
  • جلوگیری از تابش مستقیم به چشم رانندگان : تابش شدید و آزار دهنده باعث کاهش دید و افزایش تصادف می شود .
  • کاهش سوانح جاده ای : تحقیقات نشان داده که افزایش روشنایی خیابان ها ، تصادف شبانه به وضوح علائم و خطرات را در شب مشاهده کنند.
  • طراحی نور پردازی در مناطق مختلف : شدت نور و روشنایی متغییر است، در بزرگراه ها نیاز به نور یکنواخت تر و شدید تر داریم ، در حال که در خیابانی های معمولی این نورها می تواند کمتر باشد .
  • آلوگی نور : آلودگی نوری : آلودگی نوری یک مشکل زیست محیطی است.استانداردهای روشنایی باید به گونه ای طراحی شوند که نور اضافی به فضاهای بی ربط و یا آسمان تابیده نشود.
  • استفاده از تکنولوژی و بهره وری انرژی : استفاده از چراغ های LED که بهره وری انرژی بالاتری دارند می تواند در کاهش مصرف انرژی و هزینه ها موثر باشد.

برای نورپردازی خیابان و بزرگراه ها استانداردهای مختلفی وجود دارد که شامل شدت نور ، نوع لامپ ، توزیع نور و فاصله گذاری چراغ ها می باشد.

پروژه های مهرپارس را در سایت مشاهده کنید

یکی از پروژه هایی که در سال اخیر انجام شده پروژه شهر کرمان می باشد که پرژوکتور مدل تانون 150 و 200 وات مصرف شده است.

این پروژه در رینگ کرمان و در سطح شهر کرمان اجرا و با فاصله و ارتفاع مناسب و جایگذاری درست نصب شده است .چراغ تانون با شدت نوری معادل 130 لومن بر وات و شار نوری 26000 لومن ، رنگ نوری نچرال تولید می کنند.فاصله میان پایه های چراغ ها 25 متر است و ارتفاع پایه ها به 14 متر می رسد .

استاندارد روشنایی در خیابانها و بزرگراه ها

استاندارد های طراحی و روشنایی خیابان ها و بزرگراه ها

شدت نور: شدت نور به عوامل موثری مثل نوع خیابان ،بزرگراه ها ، حجم ترافیک ، میزان رفت و آمد و…. بستگی دارد و باید قبل از نصب پایه چراغ ها بررسی شود .در خیابان کم تردد شدت نوری بطور معمول بین 15 تا 30 لوکس ،در خیابان های پر تردد حداقل 30 لوکس و در بزرگراه ها و مسیر های پر سرعت ، ممکن است شدت روشنایی به 50 لوکس یا بیشتر برسد .

شدت نور استاندارد :

استاندارد روشنایی در خیابانها و بزرگراه ها
  • بزرگراه و خیابان های اصلی :15 تا 30lux
  • خیابان های مسکونی و کم تردد 20 تا 10 LUX
  • پیاده رو ها و معابر کوچک 5تا 10 lux
  • پارک ها و فضاهای عمومی 10 تا 20LUX

رنگ نور و دمای رنگ :

رنگ نوری و دمان رنگ : دمای رنگ نور باید به گونه ای انتخاب شود که با محیط هماهنگ باشد و معمولاً برای خیابان ها ، رنگ نور در بازه 3000K تا 4000K  انتخاتب می شود . برای خیابان های مسکونی دمای رنگ 3000K و برای خیابان های اصلی 4000K و یا بالاتر می تواند مناسب باشد .

  • نوع چراغ : استفاده از تکنولوژی های روشنایی مانند LED که نور یکنواخت و بدون سایه ایجاد می کند و بازدهی بالا و طول عمر طولانی دارند ، اهمیت زیادی  دارد .
  • محاسبه تعداد چراغ ها : فرمول عمومی برای تعداد چراغ ها    طول مسیر تقسیم بر فاصله بین چراغ مساوری با تعداد چراغ ها
  • زاویه نصب چراغ ها :  زاویه تابش نور باید معمولا بین 15 تا 30 درجه نسبت بهر سطح زمین باشد .
  • فاصلخ بین پایه های چراغ ها : ابتدا باد فضا شناسایی شود و فاصله پایه چراغ ها بگونه ای تعیین شود که روشنایی یکنواخت و کافی تامین گردد .در خیابان های معمولی ، فاصله بین پایه های چراغ ها معمولا بین 20 تا 30 متر است و بزرگراه ها این فاصله ممکن است به 35 متر برسد .

محاسبه فاصله بین چراغ ها : ارتفاع نصب ضربدر 2 مساوی فاتصله بین چراغ ها

  • اترتفاع پایه چراغ : لازم است که چراغ ها بر اساس استاندارد های موجود در ارتفاعی نصب شوند که هم پخش نور مناسبی وجود داشته باشد و هم بتوان از حداکثر ایمنی بهرمندشد ،در خیابان های معمولی ارتفاع پایه های چراغ ها معمولا 8 تا 12 متر است و در خیابان های اصلی و بزرگراه ها این ارتفاع بین 12 تا 15 متر می باشد .

محاسبه و انتخاب ارتفاع نصب چراغ ها : عرض خیابان تقسیم بر 2 مساوی است با ارتفاع نصب چراغ

استاندارد روشنایی در خیابانها و بزرگراه ها
  • استاندارد های الکتریکی : ولتاژ و توان چراغ ها باید با شبکه برق شهری همخوانی داشته باشد. معمولا از سیستم های 85 ولت یا 260 ولت استفاده می شود .
  • میزان وات های مورد نیاز محیط های مختلف : برای انتخاب وات چراغ های خیابانی در مکان های مختلف، باید به عواملی همچون نوع جاده ، میزان تردد، هدف از روشنایی و نیاز به دید بهتر در شرایط مختلف توجه کرد.
  • خیابان های اصلی و بزرگراه ها : 100 تا 400 وات
  • خیابان های محلی : 50 تا 150 وات
  • پارک ها و میدان های عمومی : 100 تا 300 وات
  • خیابان های کم عرض وکوچه ها : 30 تا 100 وات
  • محافظتاز مدار : چراغ های خیابانی باید سیستم محافظ در برابر نوسانات برق ، رعد و برق و سایر خطرات الکتریکی را داشته باشد . نصب فیوز ها محافظ برای جلوگیری از آسیب به سیستم روشنایی در صورت نوسانات برق یا اتصال کوتاه بسیار مهم است . سیستم باید به درستی زمین گذاری شود تا از خطر برق گرفتگی جلوگیری کند.
  • درجه محافظت محصول : چراغ های که برای فضای خارجی استفاده می شود دارای درجه محافظت مشخصی می باشند . تمامی محصولات مهرپارس IP66 برخوردار می باشند که در برابر گرد و غبار و رطوبت و نفوذ آب جلوگیری می کند.
  • سیستم های حفاظتی در برابر نوسانات برق : فیوز ها ، قطع کننده ها و رله های محافظ باید در مدار نصب شوند تا در صورت بروز مشکل در جریان سیستم به طور خودکار قطع شود، برای نصب چراغ های خیابانی باید تمامی این نکات را با دقت محاسبه کرده و طراحی دقیقی انجام دهید . انتخاب توان مناسب ، ارتفاع نصب، فاصله بین چراغ های و نوع نورپردازی می تواند تاثیر زیاد بر کارایی، ایمنی و صرفه جویی انرژی داشته باشد. بنابراین ، انجام محاسبات دقیق و انتخاب اجزای مناسب بسیار حائز اهمیت است.

مهرپارس

مهرپارس، تولیدکننده پیشرو چراغ‌های خیابانی، با استفاده از استانداردهای روز جهانی و به‌کارگیری جدیدترین تکنولوژی‌ها، روشنایی‌ایمن و بهینه را برای خیابان‌ها و بزرگراه‌ها فراهم می‌کند. در چراغ‌های خیابانی مهرپارس، از فناوری پیشرفته تانون استفاده شده که علاوه بر افزایش بازده نوری، مصرف انرژی را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. این چراغ‌ها با طراحی مدرن و کیفیت بالا، انتخابی ایده‌آل برای ایجاد محیطی ایمن، زیبا و دوستدار محیط زیست هستند.

  • چراغ‌های خیابانی مهرپارس چه ویژگی خاصی دارند؟

    استفاده از بهترین مواد اولیه مصرفی در تمامی محولات از ویزگی‌های خاص محصولات ما می‌باشد.

  • آیا چراغ‌های مهرپارس مناسب بزرگراه‌ها هستند؟

    بله، در بین محصولات مختلف چراغ‌ها برای انوع خیابان ها و بزرگراه ها و محوطه های داریم.

  • چگونه مصرف انرژی در این چراغ‌ها بهینه شده است؟

    با استفاده از درایورهای KB TRUST که THD/PF بسیار مطلوبی دارند، و فشار کمتری‌ به پست‌های برق وارد می‌شود، مصرف انرژی به بهترین شکل میسر می‌گردد.

  • آیا طراحی چراغ‌ها به زیبایی محیط کمک می‌کند؟

    بله، بخشی از زیبایی هر محیطی به محصولات مورداستفاده در آن منوط می‌گردد و ما سعی داریم علاوه بر پارامترهای فنی جنبه‌ی مصرفی محصولات را نیز در نظر بگیریم.

  • آیا چراغ‌های مهرپارس مطابق با استانداردهای جهانی هستند؟

    با استفاده از تمامی مواد اولیه با کیفیت و مطلوب و به روز برآنیم تا محصولاتی در سطح بین الملل تولید نماییم.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته قبلی

مقایسه آرونا و مینی آرونا

نوشته بعدی

آشنایی باسازمان های استاندارد ( ISO/IEC/EN)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری